Citronsufflé/Beatrice

Du behöver till smet                                            Sätt ugnen på 200 grader

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

5 tsk citron

3 dl socker

3 st ägg

2 tsk vaniljsocker

100 g smör/margarin

1 dl mjölk

2 droppar karamellfärg helst gul

===========================

Till italiensk maräng.

4 st äggvitor

3 dl socker

1 tsk Citronsyra

_____________________________________________________________________

steg 1 blanda de torra ingredienserna i en bunke

steg 2 smält smöret eller margarinet på låg värme

steg 3 blanda alla blöta ingredienserna i en liten bunke

steg 4 sedan tar du alla ingredienserna och vispar på låg hastighet  och blanda till en jämn smet och häv i citronen och lägg den i en form och vänta.

______________________________________________________________________

Till italienska maräng

steg 1 börja med att knäcka äggen och separera ägg-gulan och äggvitan vi behöver bara äggvitan.

Sedan tar du sockret och vispar på låg hastighet och när du ser att den är i en fast form och sedan spritsar man de på Sufflén och så ska du flambera den och sen är det bara att servera den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *